• parkdieren-002.jpg
  • parkdieren-003.jpg

Onze Dieren

Wij verkopen en kopen allerlei parkdieren. Hierbij kunt u denken aan kamelen, kangoeroes, lama's, zebra's, herten, sevalkatten, muntjacs enz. Verder fokken we met bordeauxdogs. De dieren houden wij in een natuurlijke omgeving waarbij wij grote zorg besteden aan hun welzijn. Op deze website vindt u een greep uit onze dieren. Maar mocht u op zoek zijn naar een ander dier dan kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen.

Serval

Serval

De serval is een middelgrote katachtige met zeer lange poten (relatief de langste poten van alle katachtigen), een kort staartje, lange nek en een kleine kop met grote, afgeronde oren en een korte snuit. De vacht is geelbruin van kleur, met een onregelmatige tekening van zwarte strepen en vlekken. De onderzijde is vuilwit van kleur. De korte staart is afwisselend zwart en geelbruin geringd. De achterzijde van de oren zijn zwart, met een duidelijke witte vlek in het midden.

Lees meer...

Zebra

zebra

Een zebra is een paardachtige (familie: Equidae) afkomstig uit het midden en zuiden van Afrika. De dieren staan vooral bekend om hun zwart-witte strepenpatroon. Algemeen gezien zijn het erg sociale dieren. Zebra's leven met verschillende harems bijeen in een grotere kudde.

Lees meer...

Dromedaris

dromedarismerrieEen dromedaris is ongeveer drie meter lang en 190 tot 230 centimeter hoog (met de bult als hoogste punt). Het dier weegt tussen de 450 en 700 kilogram. De dromedaris heeft één bult, een lange, gebogen hals en lange poten, die eindigen in twee tenen. De dromedaris heeft een korte, ruige en dichte vacht, die langer is op de kruin, de nek, de hals, de romp en de staartpunt.

Lees meer...

Tapir (Tapier)

tapirDe laaglandtapir of Zuid-Amerikaanse tapir (Tapirus terrestris) is een van de vier tapirsoorten. Deze soort is ongeveer 2 meter, heeft een korte staart van 8 cm en heeft een schouderhoogte van 77 tot 108 cm. Ze wegen tot 250 kg. De laaglandtapir verschilt van de andere soorten tapirs door zijn volledig bruine lichaam. Het voedsel bestaat vooral uit bladeren, fruit, gras en waterplanten. 

Lees meer...

Kameel

kameel

De kameel komt voor in Zuidwest-Azie, Noord-Afrika, Andes, Zuid-Amerika en nog in het wild op de Mongoolse steppen.

Een volwassen kameel wordt tussen de 1.90 - 2.30 m hoog, inclusief bult. En weegt tussen de 450 en 650 kg.

Kamelen eten dorens, droge gras- en struiksoorten. Ze kunnen lang zonder water, zelfs tot 10 maanden als ze niet werken. Als zij drinken kunnen ze wel 136 liter water opnemen. Kamelen houden het water vast door het produceren van droge uitwerpselen en weinig urine. Ook kunnen ze hun lichaamstemperatuur tot 8 graden laten stijgen om zo minder te transpireren. De opslag van energierijke vetten in de bulten, dragen er toe bij dat ze lange periode zonder voedsel kunnen doorstaan.

Lees meer...

Kangoeroe

kangoeroe

Van oorsprong zijn alle zoogdieren uit Australië buideldieren. De vrouwtjes hebben een buidel op hun buik waarin de jongen goed beschermd zijn. De kangoeroe is het meest bekend. In groepjes springen deze planteneters over de open vlakten of tussen de bomen van het droge Australische landschap. Op andere werelddelen grazen hoefdieren over de vlakten, maar in Australië is het gras voor de kangoeroe. Als het moet, kunnen ze wekenlang zonder water. In de planten zit voldoende vocht om droge tijden te overbruggen.

Lees meer...

Damhert

damhert

(Dama dama)

Oorspronkelijk komt het damhert uit de gebieden rond de Middellandse Zee. Waarschijnlijk zijn ze door de Romeinen mee naar Engeland genomen en van daaruit rond 1600 naar Nederland overgebracht. In Nederland komen op enkele plaatsen nog roedels in het wild voor. De meeste damherten worden bij mensen thuis gehouden.

Lees meer...

Indische Antilope

antilope

(antilope cervicapre)

De Indische antilope behoort tot de gazellen en komt voor op het Indisch subcontinent. Ze verblijven in half woestijnlandschap tot open bosland.

De kop-romplengte bedraagt 1.00 - 1.50 m. Staartlengte 10 - 17 cm. Schouderhoogte 60 - 83 cm. Gewicht 25 - 45 kg.

Bij volwassen mannetjes zijn de bovendelen en hals donkerbruin tot zwart van kleur. De kin, ogen en onderste delen zijn wit. De mannetjes dragen horens. Deze zijn lang en spiraalvormig.

Lees meer...

Eland

eland

Eland

De eland is een zeer groot dier met een opmerkelijke snuit. De vacht is ruw en grijsbruin van kleur. De rui valt in de lente. De poten zijn lang, waardoor hij in de diepe sneeuw kan lopen, en zijn grijzig wit. Bij vrouwtjes (koeien) loopt deze kleur over tot bij de staart. Volwassen mannetjes (stieren) hebben een baard en een gewei. Elanden hebben een sterk ontwikkeld reuk- en gehoororgaan. Het zicht is echter beperkt.

Lees meer...

Blesbok

blesbok

(Damaliscus dorcas dorcas)

De blesbok komt voor in Zuid Afrika.

De kop-romplengte bedraagt 140 -160 cm. Staartlengte 20 - 45 cm. Lichaamshoogte 85 - 110 cm. Gewicht 80 - 100 kg. Mannetjes en vrouwtjes dragen beide horens die tot 47 cm lang kunnen worden.

Ze hebben een scherp afgetekende witte vlek in het gezicht,

Lees meer...

Mara

maraPatagonische haas (Dolichotis patagonum)

De mara of patagonische haas (Dolichotis patagonum) is een knaagdier. Ze lijken op langbenige hazen. Ze zijn echter geen familie van de hazen, maar van de cavia. De achterbenen zijn heel lang en ze kunnen hard rennen tot 45 km/uur. Ze wegen tussen twee tot 15 kilo en worden 45 cm tot 75 cm lang met een staart van 2,5 tot 4,5 cm. Ze kunnen 10 tot 15 jaar oud worden.

Lees meer...